Gizlilik Politikası

Biz kimiz?

Web sitemizin adresi: https://manisaingilizkultur.com ve tüm alt alan adları.

Hangi kişisel bilgileri ne amaçla topluyoruz

İletişim formları ve seviye belirleme sınavı

Bizlere e-mail yoluyla, ankete katılıp ya da online form doldurup gönüllü olarak bilgi sunmadığınız takdirde herhangi bir kişisel bilgi toplamamaktayız. Bilgi topladığımız anda aksi belirtilmedikçe, toplanan bu kişisel bilgiler ilintisi olmayan üçüncü kişilere aktarılmayacaktır. Kullanıcı kişisel bir bilgi girdiğinde sadece bilgi toplanılan anda belirtilen amaç doğrultusunda kullanılacaktır.

İzin

Kişisel verilerin kullanımı veya ifşa edilmesi gibi bir durumda izin gerektiğinde, kurumumuz yetkili kişiden izin isteyecektir. Bu kişisel verilerin reşit olamayan kursiyere ait olması durumunda, veliden ya da vasiden izin istenilecektir. Kursiyerin talep edilen verinin kullanımı veya ifşasının doğuracağı sonuçları kavrayabilecek zihinsel yeti ve olgunlukta bulunması halinde veli izni yanında kursiyer izni de talep edilir. Kursiyer izni kişisel verinin kullanımı ya da ifşası için görüş oluşturma niteliğindedir. Reşit olmayan kursiyer için asıl olan veli veya vasi iznidir. 

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

Ortam

Görselleri web sitesine yüklerseniz, gömülmüş konum verileri (EXIF GPS) içeren görseller yüklemekten kaçınmalısınız. Web sitesi ziyaretçileri, web sitesindeki görsellerden herhangi bir konum bilgisini indirip çıkarabilir.

Çerezler

Çerez, ziyaret ettiğiniz web sitesi tarafından tarayıcınıza gönderilen küçük bir metin parçasıdır. Bu, web sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (takvim ayarları, ziyaret ettiğiniz siteler gibi) hatırlamanıza yardımcı olur. ‘Oturum açıldı’ durumunda tutarak size bir sonraki ziyaretinizde kolaylık sağlayabilir. Sitemiz üzerindeyken çerez kullanımı hiçbir şekilde kişisel bilgilerinizle bağlantılı değildir. Web tarayıcıları size çerezleri reddetmek, bazı çerezleri kabul etmek veya daha önceden kabul edilen çerezleri silmek gibi ayarlarda değişiklik yapmanıza olanak tanır. Ancak, web sitemizden çerezleri reddetmeniz ya da silmeniz durumunda kimi işlevler düzgün çalışmayacaktır.

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Eğer giriş sayfasımızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Log Dosyaları

Çoğu standart web site sunucularında olduğu gibi, bizim sitemizde de sitemize ne kadar erişildiğini ve sitemizin ne kadar kullanıldığını ölçmek adına Google Analytics gibi istatistik araçları kullanılmaktadır. IP adresi, ziyaretçilerin coğrafi konumu (ülke, şehir gibi), tarayıcı türü, internet hizmet sunucusu, bahsi geçen sayfalar, çıkış sayfaları, platform türü, tarih/zaman aralığı, sayfalarda geçirilen süre ve arama motorları üzerinden sitemize ulaşmak için kullanılan anahtar kelimeler bu bağlamda analiz edilen bilgiler arasındadır. Bu bilgi anonimdir ve doğrudan kişisel kullanıcılarla bağdaştırılamaz. Bu bilgileri sitemizin çok ve az ziyaret edilen alanlarını tespit etmek, sitenin problemli alanlarını saptamak, ziyaretçilerimizin demografik trendlerini analiz etmek ve web sitemizi insanların bulmasını ve kolaylaştırmasını sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda kullanabiliriz.

Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Verilerinizi ne kadar süre tutarız

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Verinizi nereye gönderiyoruz

Ziyaretçi yorumları otomatik istenmeyen yorum algılama servisi aracılığıyla kontrol edilebilir.

Analiz

Google Analytics (Google Analiz)

Bu web site ziyaretçilerimizin siteyle ne şekilde meşgul olduklarını görmek için Google Analytics araçlarını kullanmaktadır. Web tarayıcınız otomatik olarak Google’a birtakım bilgilerinizi gönderir. Bu bilgiler ziyaret ettiğiniz web adresi sayfası veya IP adresi gibi bilgileri içerir. Google tarayıcınız için çerezler ayarlayabilir veya mevcut çerezleri okuyabilir. Web sitemizdeyken Google’ın verileri nasıl kullandığıyla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz www.google.com/policies/privacy/partners/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Linkler

Bu web site diğer sitelere bazı linklerle yönlendirme yapabilir. Bu tarz sitelerin güvenlik uygulamalarından sorumlu olmadığımızı bildirmek isteriz. Kullanıcılarımızı web sitemizden ayrılırken dikkatli olmalarını ve kişisel veri toplayan her sitenin gizlilik sözleşmelerini okumalarını öneririz. Bu gizlilik sözleşmesi sadece bu web siteden toplanan bilgiler için geçerlidir.

Gizlilik

Bu web site kullanıcılarımızın kişisel verilerini korumak adına gerekli önemleri almaktadır. Kullanıcılar online formlar, kayıt ve online satın alma işlemleri aracılığıyla kişisel verilerini (iletişim bilgileri veya kredi kartı bilgisi vb.) girdiğinde, bu bilgiler söz konusu en yüksek güvenli soket katmanı (SSL) üzerinden şifrelenmektedir. Kişisel bilgileri saklayan sunucular güvenli bir ortamdadır. Kredi kartı numaraları hiçbir koşulda web sitemizdeki sunucularda kalıcı olarak saklanmamaktadır.

İletişim Bilgileri Gizlilik politikamızla ilgili soru veya önerileriniz olursa, lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Ek bilgi

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

KVKK BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.